Szolgáltatások

Frissítve: 2020 május 28.

Az alábbiakban felsorolom, hogy a honlap látogatói mit várhatnak el az oldaltól, miről olvashatnak, mit tanulhatnak, valamint ismertetem a honlap szerkezetét, használatának módját is.

Előre bocsátom, hogy az oldal nonprofit, elsődleges célom a munkám során tanított vak- és gyengénlátó, SNI-s szakiskolai tanulók támogatása, a szakmai és – ha úgy akarják, akkor – az ECDL vizsgára való felkészítésük. Ennek megfelelően a szükséges ismereteket teljesen az alapoktól tárgyalom, elsősorban az ECDL és az oktatott szakmai ismeretek ismerethalmazára és a mindennapokban szükséges ismeretekre koncentrálva.

Ez természetesen nem zárja ki, hogy haladó, professzionális témákat ne érintenék, hiszen hallgatóink között számos jó képességű, érdeklődő diák van, másrészt szeretném idecsalogatni a geekeket, a kockákat, a professzionalistákat és mindenki mást, akik csak érdeklődik a tárgyalt témák iránt.

Lássuk, mire számíthatnak az olvasók!

  • Az oldal ismeretanyaga bejegyzésekre és cikkekre tagolódik. A bejegyzéseket a Hírfolyam menüben találjuk, a többi menüben pedig a cikkek érhetők el.
  • A bejegyzések és cikkek gyors visszakereshetőségét úgy könnyítettem meg, hogy mindegyik címének végén elhelyeztem egy sorszámot. A bejegyzéseket [#szám], a cikkeket (#szám) azonosítja. Tehát a 20-as sorszámú bejegyzés a Keresés mezőbe beírt [#20, míg a cikk a (#20 kifejezéssel található meg.
  • Számos oldal cikkgyűjteményt, vagyis linkeket tartalmaz további oldalakhoz. Az ezekhez tartozó menük neve mögött /#szám formában feltüntettem a fellelhető hivatkozások, cikkek számát. Mivel az oldal jelenleg még elég hiányos, kevés anyagot tartalmaz, ez jelentősen megkönnyíti a navigálást.
  • Jelenleg a honlap anyaga az ECDL vizsgához szükséges ismereteket tartalmazza, illetve fogja teljeskörűen tartalmazni, beleértve az emelt szint eléréséhez szükséges ismereteket is.
  • Emellett – gondolva a haladó felhasználókra is – különféle referencia anyagokat, statisztikákat és kiemelt, haladó témákat is fogunk tárgyalni. Egyelőre csak két témakör: programozás és weblapkészítés.
  • A tárgyalt platform a PC kompatibilis világ az x86 processzorcsaláddal, és az ennek megfelelő szoftverek halmaza (Microsoft Windows, Office, Jaws, böngészők, felhő kliensek, segédprogramok). Az Android és a Linux egyelőre időhiány, míg az almások világa költséges voltuk miatt esett ki.
  • Az ismeretek érthetőbbé tételét igyekeztem sok-sok képpel segíteni, illetve mind hagyományos, mind képernyőolvasóval támogatott YouTube videók is lesznek az oldalon.
  • Az oldalon megtalálhatók a gyakorlást és felkészülést segítő ECDL és a saját készítésű mintapéldák is. Ugyanakkor szívesen fogadok témajavaslatokat, konkrét példákat, kéréseket, hogy a való életben előforduló eseteket is bemutathassunk.
  • Támogatásért cserébe szívesen segítek távkapcsolat (Skype, Messenger, Teamviewer) formájában a honlapon szereplő anyagokkal kapcsolatos problémák megoldásában (feladatmegoldás, vásárlási tanácsadás, telepítés, karbantartás, frissítés, gépbeszerzés és összerakás, államilag támogatott szoftverbeszerzés támogatása).

Végezetül: mivel az oldalról számos anyag letölthető, sőt, mivel a cikkek szerkezete lehetővé teszi, azok tartalma kimásolható SAJÁT használatra, itt hívnám fel a figyelmet arra, hogy ha a Kedves Látogató erre vetemedik, vagyis szükségét érzi az anyagok tömeges felhasználásának, legyen olyan jó, hogy hivatkozik az oldalra, engedélyt kér, legalább értesít, illetve valamilyen módon kifejezi támogatását, megbecsülését, háláját munkám iránt 🙂

VÉGE.