Köszöntő

Köszöntöm honlapom látogatóit!
Örömmel tájékoztatom a látogatókat honlapom indulásáról!

Ez az oldal elsősorban a vak- és gyengénlátó olvasókhoz szól, ezért a kevés kép, a több szöveg, valamint a letisztult felület. Ettől függetlenül minden IKT iránt érdeklődő, azt tanuló, az eszközöket és a technológiát a mindennapokban alkalmazó felhasználó sok hasznos ismeretre tehet itt szert.

Munkám miatt elsősorban az ECDL, az új informatikai szakmai képzési, valamint a NAT anyag tanítására helyezem a hangsúlyt, de megférnek itt a tippek, a referenciák, és a gépvásárlási tanácsok is. A látókat sok-sok kép és videó, a vakokat és gyengénlátókat a Jaws képernyőolvasóval készített videók fogják segíteni. A részletekről a Névjegy menüben tájékozódhatnak.

A cikkek és bejegyzések a Disqus rendszere segítségével kommentálhatók, valamint szívesen fogadom az építő jellegű észrevételeket, tanácsokat és kéréseket, akár e-mailben is. Érdemes előfizetni Facebook, Twitter és a YouTube csatornánkra is.

Kívánom, hogy minden látogatóm megtalálja a számára hasznos információt!

OIP#7: új billentyűparancs a Beillesztés / Értékek parancshoz [#196]

A jövőben megpróbáljuk követni az Office Insider Programból származó fejlesztői Office kiadásokat. Ennek során igyekszünk rendszeresen beszámolni az érdekes, az átlagfelhasználókat jobban érintő, látványos fejlesztésekről.
A programról és az annak keretében megjelenő kiadásokról Az Office Insider Program (#337) cikkben olvashatsz.

Az Office Insider Programban résztvevők, de az átlagfelhasználók is régóta várnak egy megoldást az Excelben igen gyakran használt Beszúrás / Értékek (Alt+Ő, V, É, Enter) parancs gyorsabb alkalmazására, netán egy billentyűparancsra. A Microsoft 365 Béta csatorna / Beta Channel október 14-ei  (2211b15806.20000) frissítésével megérkezett a megoldás!

Tovább olvasom...

Frissítés: megérkeztek a Freedom Scientific szoftverek 2023-as kiadásai [#195]

OKtóber 25-én megjelent a vak- és gyengénlátók számára kifejlesztett Freedom Scientific képernyőolvasó termékcsomag 2023-as kiadása. Az új kiadás adatai az alábbiak:

A legfontosabb változások és újdonságok hajtás után…

Tovább olvasom...

Frissítés: megjelent a Mozilla Firefox 106 [#194]

A Mozilla 106-os verziója több, az átlagfelhasználó számára is érdekes  funkcionális frissítéssel érkezett. Ilyen a Colorways, Firefox áttekintés fül, a privát ablakot indító gomb tálcára helyezhetősége, vagy a PDF állományok szerkeszthetősége. A frissítés telepítését követően egy új bemutató diasorozat hívja fel ezekre a figyelmet. Bejegyzésünkben részletesen bemutatjuk ezeket az újdonságokat.

Tovább olvasom...

Frissítés: itt a PowerToys v0.63.0 [#193]

A PowerToys a Microsoft játékszere, segédprogramja, hasznos kiegészítője a Windows operációs rendszereknek. A PowerToysnak nagy hagyománya van, kezdetben mindössze apró kiegészítőként a rendszer regisztrációs adatbázisában elrejtett beállításokkal finomhangolhattuk a Windows felhasználói felületét már több Windows generáció óta. Nem maradhatott el a Windows 10-hez hangolt változata sem, de kissé későn, mindössze 2019 őszétől kezdték a GitHubon kiadni első példányait. Alig egy hónappal az előző kiadást követően, máris itt a legfrissebb kiadás, amely a 0.63.0 verziószámot kapta. Lássuk, mi változott…

A PowerToys legfrissebb kiadásának adatait, illetve a letöltőlinket honlapunk Segédprogram letöltések (#297) oldalának Microsoft PowerToys fejezetében helyeztük el. A változások listáját a PowerToys oldalán angol nyelven pedig itt találjuk.
Menjünk sorban, és vegyük sorra az egyes segédprogramok átlagfelhasználókat érintő változásait!

Sok sikert az új verzió használatához!

VÉGE.

Mennyire találtad hasznosnak ezt a cikket?

Válassz egy csillagot!

Szavazatszám: 1, Átlag: 5

Még nem szavazott senki! Legyél az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!

Sajnálom, hogy ez a cikk nem volt hasznos számodra!

Segíts nekem, hogy jobb legyen ez a cikk!

Írd le, mit hiányolsz ebből a cikkből!

Email
Twitter
Facebook
Nyomtat

WIP#13: a Windows 11 Dev csatorna legújabb buildjének újdonságai [#192]

Folyamatosan igyekszünk beszámolni  a Windows Insider Programból származó fejlesztői Windows 10 és Windows 11 kiadásokkal kapcsolatos hírekről. Cikkeinkben az érdekesebb, az átlagfelhasználókat jobban érintő, látványos fejlesztésekről igyekszünk lerántani a leplet.
A Microsoft Windows Insider Programról és az annak keretében megjelenő kiadásokról A Windows Insider Program (#333) cikkben olvashatsz. Az oldalon a telepítőkészletekhez is hozzáférhetsz – az ISO-k letöltéséhez a Windows Insider Preview Downloads oldalon be kell jelentkezned az Insider Programhoz használt Microsoft-fiókkal.

Bejegyzésünkben a Windows Insider Program Windows 11 Dev csatornájának rs-prerelease ágán megjelent Windows 11 22H2 build 25211 kiadásának újdonságaiból szemezgetünk.

Tovább olvasom...