Segédprogram letöltések (#297)

 Frissítve: 2022 május 19.

Miről szól ez a cikk?
Az oldalon azon segédprogramok legfrissebb kiadásait soroltuk fel, amelyeket minden számítógépen – konfigurációtól függően – telepíteni javasoljuk.
A legutolsó verziók adatai mellett a letöltő linkeket is megtaláljuk.
A segédprogramok korábbi kiadásait az Eseménynaptár oldalon, a frissítésről értesítő bejegyzésben találjuk.

Tartalomjegyzék

Dropbox

A Dropbox felhőtárhely ingyenes (Basic, 2GB) és fizetős (Plus, Family, Professional, Business, Enterprise) változatban is elérhető. Az igénybe vehető tárhely, a szolgáltatások köre és a támogatott felhasználók száma függ az előfizetés típusától. Létezik Windows, Android, Linux és OSX operációs rendszerhez tartozó kliens alkalmazása, valamint kezelhető bármely platformon bármely internet böngészővel. Honlapunkon a Dropbox Basic ingyenes Windows asztali kliens kiadásait követjük, és tesszük elérhetővé.

Google Drive

A Google Drive felhőtárhely a Google Workspace egyik webes és kliens alkalmazása. Az ingyenes változat 15GB-nyi felhőtárhellyel szolgál. A Google Workspace Marketplace több száz integrálható alkalmazást kínál, sőt Microsoft Office és Outlook beépülő modulokkal is rendelkezik. A konzumer rétegnek szánt Biztonsági mentés és szinkronizálás (Backup and Sync) alkalmazást és az üzleti felhasználók számára kínált Drive File Stream alkalmazást 2021 július 19-től a Google összevonta asztali Google Drive (Google Drive for desktop), röviden asztali Drive vagy Google Drive néven. Honlapunk ettől kezdve követi a frissítéseket. Az átlagfelhasználók számára a Google One csomagok (Basic-100GB, Standard-200GB, Premium-2TB) kínálnak fizetős tárhelybővítést, míg az üzleti felhasználók a Google Workspace csomagjai (Business Starter-30GB, Business Standard-2TB, Business Plus-5TB, Enterprise-igény szerint) közül válogathatnak.

Microsoft OneDrive

A Microsoft OneDrive felhőtárhely ingyenes (OneDrive Basic, 5GB) és a Microsoft 365 irodai alkalmazáscsomaghoz fizetős változatban is elérhető (csomagtól függően 100GB, 1TB, 6TB). Mind Windows, mind Android, vagy bármely böngésző felületen használható. Honlapunkon a minden csomaghoz használható ingyenes Microsoft OneDrive Windows asztali kliens kiadásait követjük, és tesszük elérhetővé.

Microsoft PowerToys

A Microsoft Windows 10 64 bites kiadásaihoz fejlesztett magyar nyelvú felülettel is rendelkező Microsoft PowerToys egy olyan segédprogram, amelynek segítségével a kiemelt felhasználók finomhangolhatják és egyszerűsíthetik a Windows 10 felületét a nagyobb termelékenység érdekében.

Total Commander

1993 óta létező Windows shareware lemez, mappa és fájlkezelő segédprogram. A shareware liszensz ellenére teljes funkcionalitással bír, mindössze indításkor kell az 1-2-3 billentyűk egyikét leütni – így a megjelölt 30 nap lejártát követően is használható marad. Telepített formájában extrém kis-, mindössze ~15MB méretű. Különböző kiadásai máig képesek futni a legelső Windows kiadásoktól kezdve a legújabb Windows kiadásokig. Magyar nyelvű, kétpaneles, hagyományos menüszerkezettel és kezelőfelülettel rendelkezik, mind billentyűparancsokkal, mind egérrel kényelmesen használható, létezik 32 és 64 bites kiadása is.

VÉGE.

Infopanel
Készült: 2021 február 2.
Operációs rendszer: Windows 10 (21H2, 2111b19044)
Egyéb szoftverek: Microsoft OneDrive, Microsoft PowerToys
Szint: kezdő, ECDL: M01/S1/1.3.3
Kategória: Számítógépes alapismeretek → Számítógépek és eszközök → Szoftver és szoftverlicenc → Néhány közismert alkalmazás

Mennyire találtad hasznosnak ezt a cikket?

Válassz egy csillagot!

Szavazatszám: 0, Átlag: 0

Még nem szavazott senki! Legyél az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!

Sajnálom, hogy ez a cikk nem volt hasznos számodra!

Segíts nekem, hogy jobb legyen ez a cikk!

Írd le, mit hiányolsz ebből a cikkből!

Facebook
Twitter
LinkedIn
E-mail
Nyomtass!