Segédprogram letöltések (#297)

 Frissítve: 2024 január 27.

Miről szól ez a cikk?
Az oldalon azon segédprogramok legfrissebb kiadásait soroltam fel, amelyeket minden számítógépen – konfigurációtól függően – telepíteni javaslom.
A legutolsó verziók adatai mellett a letöltő linkeket is megtalálod.
A segédprogramok korábbi kiadásait az Eseménynaptár oldalon, a frissítésről értesítő bejegyzésben találod.

Tartalomjegyzék

Dropbox

A Dropbox felhőtárhely ingyenes (Basic, 2GB) és fizetős (Plus, Family, Professional, Standard, Advanced, Enterprise) változatban is elérhető. Az igénybe vehető tárhely, a szolgáltatások köre és a támogatott felhasználók száma függ az előfizetés típusától. Létezik Windows, Android, Linux és OSX operációs rendszerhez tartozó kliens alkalmazása, valamint kezelhető bármely platformon bármely internet böngészővel. Honlapunkon a Dropbox Basic ingyenes Windows asztali kliens kiadásait követjük, és tesszük elérhetővé. A kliens alkalmazás felhasználói felülete angol nyelvű.

Google Drive

A Google Drive felhőtárhely a Google Workspace egyik webes és kliens alkalmazása. Az ingyenes változat 15GB-nyi felhőtárhellyel szolgál. A Google Workspace Marketplace több száz integrálható alkalmazást kínál, sőt Microsoft Office és Outlook beépülő modulokkal is rendelkezik. A konzumer rétegnek szánt Biztonsági mentés és szinkronizálás (Backup and Sync) alkalmazást és az üzleti felhasználók számára kínált Drive File Stream alkalmazást 2021 július 19-től a Google összevonta asztali Google Drive (Google Drive for desktop), röviden asztali Drive vagy Google Drive néven. Honlapunk ettől kezdve követi a frissítéseket. Az átlagfelhasználók számára a Google One csomagok (Basic-100GB, Standard-200GB, Premium-2TB) kínálnak fizetős tárhelybővítést, míg az üzleti felhasználók a Google Workspace csomagjai (Business Starter-30GB, Business Standard-2TB, Business Plus-5TB, Enterprise-igény szerint) közül válogathatnak.

Microsoft OneDrive

A Microsoft OneDrive felhőtárhely ingyenes (OneDrive Basic, 5GB) és a Microsoft 365 irodai alkalmazáscsomaghoz fizetős változatban is elérhető (csomagtól függően 100GB, 1TB, 6TB). Mind Windows, mind Android, vagy bármely böngésző felületen használható. Honlapunkon a minden csomaghoz használható ingyenes Microsoft OneDrive Windows asztali kliens kiadásait követjük, és tesszük elérhetővé.

Microsoft PowerToys

A Microsoft Windows 10 és Windows 11 64 bites kiadásaihoz fejlesztett magyar nyelvű felülettel is rendelkező Microsoft PowerToys egy olyan segédprogram, amelynek segítségével a felhasználók finomhangolhatják és egyszerűsíthetik a Windows 10 és Windows 11 felületét a nagyobb termelékenység érdekében.

Rufus

A Rufus Windows segédprogram a következőre alkalmas: bármilyen futtató vagy telepítő ISO lemezképből bootolható futtató vagy telepítő USB pendrájv készítése, Windows to Go USB pendrájv készítése, Windows 11 hardverkövetelményein túllépő Windows 11 telepítő USB pendrájv készítése.

Total Commander

1993 óta létező Windows shareware háttértár-, mappa- és fájlkezelő segédprogram. A shareware liszensz ellenére teljes funkcionalitással bír, mindössze indításkor kell az 1-2-3 billentyűk egyikét leütni – így egy hónapot követően is használható marad. Telepített formájában nagyon kevés helyet, mindössze ~16MB területet foglal. Az aktuális verzió képes futni a Windows XP-től kezdve a legújabb Windows 11-ig. Magyar nyelvű felhasználói felülettel, kétpaneles munkaterülettel, hagyományos menüszerkezettel rendelkezik – mind billentyűparancsokkal, mind egérrel kényelmesen használható – a képernyőolvasók is támogatják. Létezik 32 és 64 bites kiadása is, telepíthető és USB pendrájvról futtatható változata is van. Rengeteg funkcionális bővítmény tölthető le hozzá.

VÉGE.

Infopanel
Készült: 2021 február 2.
Operációs rendszer: Windows 10 (22H2, 2210b19045), Windows 11 (22H2, 2209b22621).
Egyéb szoftverek: Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive, Microsoft PowerToys, Rufus, Total Commander.
Szint: kezdő, ECDL modul/tanmenet: Számítógépes alapismeretek/S1/1.3.3.
Kategória: Számítógépes alapismeretek → Számítógépek és eszközök → Szoftver és szoftverlicenc → Néhány közismert alkalmazás.

Mennyire találtad hasznosnak ezt a cikket?

Válassz egy csillagot!

Szavazatszám: 1, Átlag: 5

Még nem szavazott senki! Legyél az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!

Sajnálom, hogy ez a cikk nem volt hasznos számodra!

Segíts nekem, hogy jobb legyen ez a cikk!

Írd le, mit hiányolsz ebből a cikkből!

Email
Twitter
Facebook
Nyomtat