Frissítés: 25 új függvénnyel bővült az Excel = aktualizált referencia munkafüzet [#187]

Augusztus 31-én újabb frissítés érkezett a Microsoft 365-höz, amely a 2208b15601.20088 verziószámot kapta. A csomag számos funkcionális újdonsággal szolgál az Excel, a OneNote, a PowerPoint, a Teams és a Word alkalmazásokhoz. Ebben a cikkben az Excelhez érkezett 25 db új függvényről számolunk be.

Bár ezt a frissítést megkapta a Microsoft Office 2016/2019/2021 is, az új függvények egyelőre csak a Microsoft 365 Excelben jelennek meg, ott is csak fokozatosan. Remélhetőleg a közeljövőben mindenkinél meg fognak jelenni az új függvények.

Lássuk, milyen függvényeket kaptunk!

Az új függvényeket az Office Insider programban részt vevők már hónapok óta tesztelhetik. A Microsoft az Office Insider Blogban hívta fel a figyelmet az új függvényekre, amelyek a hosszas tesztelést követően a 2208b15601.20088 verzióban jelentek meg. Az új függvények az információs, a logikai, a mátrix, a pénzügyi és a szövegkezelő függvények számát bővítik:

Látható, hogy nyolc függvény angol neve megmaradt a magyar nyelvi változatban. Várható ezek honosítása, bár nem lepődnénk meg, ha megmaradna az angol elnevezés. Láttunk már erre példát – a 2020 októberében megjelent LET függvény neve azóta sem változott.

Az új függvényekhez új referencia munkafüzet jár: Microsoft Excel függvény referencia (magyar/angol) munkafüzet – 163-R-Excel-Fgv referencia.xlsx. A listát kiegészítettük az új függvényekkel és piros betűszínnel kiemeltük az új függvények sorait. Egyben frissítettük a Microsoft Excel referencia cikkek (#163) című cikkünket is, amelyben már szintén megtalálhatók az új függvények, és a frissített munkafüzet linkje.

Végül néhány információ:

Sok sikert az új függvények használatához!

VÉGE.

Mennyire találtad hasznosnak ezt a cikket?

Válassz egy csillagot!

Szavazatszám: 2, Átlag: 5

Még nem szavazott senki! Legyél az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!

Sajnálom, hogy ez a cikk nem volt hasznos számodra!

Segíts nekem, hogy jobb legyen ez a cikk!

Írd le, mit hiányolsz ebből a cikkből!

Email
Twitter
Facebook
Nyomtat
Címke , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.