A kezdőképernyők kikapcsolása az Office alkalmazásokban [#10]

Frissen telepített Office alkalmazáscsomag egyes programjainak indításakor az úgynevezett kezdőképernyő jelenik meg. Ez egy idő után zavaró lehet, így érdemes ezeket kikapcsolni, amit a következőképpen tehetünk meg az Excel, a PowerPoint és a Word esetében:

  1. Válasszuk ki a Fájl/Beállítások menüpontot!
  2. A képernyőn megjelenő párbeszédablak Általános csoportjában keressük meg A kezdőképernyő megjelenítése az alkalmazás indításakor opciót, kapcsoljuk ki, majd
  3. válasszuk az OK nyomógombot!

Ha billentyűzettel akarunk dolgozni, akkor használjuk a következő billentyűparancsot: Alt, F, T, Tab, O, szóköz, Enter.
Az Alt, F, T kiválasztja a Fájl/Beállítások parancsot, a Tab-bal átlépünk Az általános csoport első opciójára, az O-val ráugrunk A kezdőképernyő megjelenítése az alkalmazás indításakor opcióra, a szóközzel ki- vagy bekapcsoljuk ezt az opciót, végül az Enterrel kilépünk a párbeszédablakból.

Sok sikert az opció használatához!

Véletlenszámok Excelben gyakorláshoz [#1]

1. ábra: A képen Az A1 cellába gépelt véletlen szám generáló képletet látjuk

Az Excelben végzett gyakorláshoz szükségünk lehet véletlenszámokra, hogy táblázatainkat feltölthessük adatokkal. Legtöbben egyszerűen a szürkeállományunkhoz fordulunk, és igyekszünk kitalálni megfelelő értékeket. Talán nem lepődünk meg, ha kijelentjük, hogy ennél van jobb módszer. Hajtás után egy egyszerű megoldást mutatunk be erre a problémára.

Tovább olvasom…