OIP#7: új billentyűparancs a Beillesztés / Értékek parancshoz [#196]

A jövőben megpróbáljuk követni az Office Insider Programból származó fejlesztői Office kiadásokat. Ennek során igyekszünk rendszeresen beszámolni az érdekes, az átlagfelhasználókat jobban érintő, látványos fejlesztésekről.
A programról és az annak keretében megjelenő kiadásokról Az Office Insider Program (#337) cikkben olvashatsz.

Az Office Insider Programban résztvevők, de az átlagfelhasználók is régóta várnak egy megoldást az Excelben igen gyakran használt Beszúrás / Értékek (Alt+Ő, V, É, Enter) parancs gyorsabb alkalmazására, netán egy billentyűparancsra. A Microsoft 365 Béta csatorna / Beta Channel október 14-ei  (2211b15806.20000) frissítésével megérkezett a megoldás!

Rendszeres igény, hogy a cellák képleteit az általuk szolgáltatott eredményekre cseréljük. A mi gyakorlatunkban a mintapéldák létrehozásakor szoktunk a VÉLETLEN.KÖZÖTT függvénnyel véletlen számokat készíteni, amiket a Beszúrás / Értékek paranccsal lecserélünk az eredményekre, hogy a generált értékek már ne változzanak. Az új

Ctrl+Shift+V

billentyűparanccsal most már nincs szükségünk erre a parancsra, sokkal gyorsabban célt érhetünk. A javasolt használati mód a következő: jelöljük ki, majd például a Ctrl+C billentyűparanccsal másoljuk vágólapra a képleteket tartalmazó tartományt, majd rögtön üssük le a Ctrl+Shift+V billentyűkombinációt! Ha más helyen kell az értékeket tartalmazó másolatot létrehoznunk, akkor a beillesztés előtt helyezzük az aktív cellát a megfelelő cellára!

Ez a billentyűparancs egyelőre csak a Béta csatornán érhető el, nem használhatjuk még az Aktuális csatorna (előzetes verzió) és természetesen a publikus Aktuális csatornán sem. Reméljük, mielőbb lefutja a szokásos köröket ez az újdonság, és mielőbb használatba vehetjük – hogy bírtuk ki eddig enélkül?!

A billentyűparancsról beszámoló OIP blogbejegyzést itt olvashatod el: New paste options when using keyboard shortcuts.

Mennyire várod ezt a billentyűparancsot? Várjuk véleményedet! Szólj hozzá a cikkhez!

VÉGE.

Mennyire találtad hasznosnak ezt a cikket?

Válassz egy csillagot!

Szavazatszám: 0, Átlag: 0

Még nem szavazott senki! Legyél az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!

Sajnálom, hogy ez a cikk nem volt hasznos számodra!

Segíts nekem, hogy jobb legyen ez a cikk!

Írd le, mit hiányolsz ebből a cikkből!

Email
Twitter
Facebook
Nyomtat
Címke , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.