A kezdőképernyők kikapcsolása az Office alkalmazásokban [#10]

Frissen telepített Office alkalmazáscsomag egyes programjainak indításakor az úgynevezett kezdőképernyő jelenik meg. Ez egy idő után zavaró lehet, így érdemes ezeket kikapcsolni, amit a következőképpen tehetünk meg az Excel, a PowerPoint és a Word esetében:

  1. Válasszuk ki a Fájl/Beállítások menüpontot!
  2. A képernyőn megjelenő párbeszédablak Általános csoportjában keressük meg A kezdőképernyő megjelenítése az alkalmazás indításakor opciót, kapcsoljuk ki, majd
  3. válasszuk az OK nyomógombot!

Ha billentyűzettel akarunk dolgozni, akkor használjuk a következő billentyűparancsot: Alt, F, T, Tab, O, szóköz, Enter.
Az Alt, F, T kiválasztja a Fájl/Beállítások parancsot, a Tab-bal átlépünk Az általános csoport első opciójára, az O-val ráugrunk A kezdőképernyő megjelenítése az alkalmazás indításakor opcióra, a szóközzel ki- vagy bekapcsoljuk ezt az opciót, végül az Enterrel kilépünk a párbeszédablakból.

Sok sikert az opció használatához!

Ctrl+A a szövegdobozban [#8]

Ha egy szövegdobozban lévő értéket utólag ki akarunk jelölni, akkor használjuk a mindent kijelölő Ctrl+A billentyűparancsot!

Megtehetjük azt is, hogy a Tab billentyűparanccsal ellépünk a szövegdobozról, majd a Shift+Tab-bal visszalépünk rá. Ezt azért tehetjük meg, mert egy szövegdobozra lépve annak tartalma automatikusan kijelölt lesz.

Na jó, mondok még egyet: ha ismerjük a szövegdoboz eléréséhez szükséges gyorsbillentyűt (Alt+valami), akkor azt nem csak erre, hanem ismét leütve az éppen szerkesztett tartalom kijelöléséhez is használhatjuk.

Sok sikert a billentyűparancs használatához!

Isten mód (GodMode) Gépház beállításokhoz [#5]

A zöldfülű olvasóimhoz szólok ezzel a bejegyzéssel, ha még a korábbi Windowsokból nem ismerték ezt a trükköt.

A Windows 10 is megörökölte azt a lehetőséget, hogy a Vezérlőpult/Gépház beállításokat egy ömlesztett, ábécébe rendezett listában érhessük el. Persze ez a lehetőség mélyen elásott easter egg az oprendszer mély bugyraiban, de sok-sok évvel ezelőtt valaki kiásta és közzétette.

Tovább olvasom…