Frissítés: megjelent a Mozilla Firefox 115 [#216]

A Mozilla Firefox 115.0-ás kiadásának egyik jelentős hozadéka a Windows 7 és a Windows 8, illetve 8.1 operációs rendszerek támogatásának megszűnése. Nézzük a részleteket!

A Firefox 115-ös verziója lesz az utolsó támogatott Firefox-verzió a Windows 7, Windows 8 és Windows 8.1 felhasználók számára. Ha a Windows ezen verzióinak egyikét használod, akkor egy alkalmazásfrissítés lecseréli az aktuális Firefox alkalmazásodat a kiterjesztett támogatási kiadás (ESR) csatornán megjelent utolsó verzióra.
Az ESR csatornán a Mozilla 2024 szeptemberéig biztosít biztonsági frissítéseket. Ezt követően teljesen megszűnik az ezen operációs rendszereken használt Mozilla Firefox ESR böngésző frissítése, így támogatása. Ezzel tulajdonképpen az utolsónak megjelent Firefox ESR változatot fogod tudni továbbra is használni, természetesen frissítések nélkül.

A támogatás megszűnésének oka, hogy A Microsoft 2023 januárjában megszüntette a Windows 7, 8 és 8.1 operációs rendszerek hivatalos támogatását. A nem támogatott operációs rendszerek nem kapnak biztonsági frissítést, így a Firefox használata is  veszélyessé válik a számodra. Sajnos nem tudsz másik böngészőre sem váltani, mivel ezen operációs rendszereken más böngészők, így a Microsoft Edge és a Google Chrome támogatása is megszűnt.

Ha nagyon ragaszkodsz a Windows 7 és/vagy 8/8.1 rendszeredhez, akkor fogadd el az ESR kiadásra történő átállást! Ettől függetlenül mielőbb frissítsd rendszered például a Windows 11-re!

Sok sikert az új verzió használatához!

VÉGE.

Mennyire találtad hasznosnak ezt a cikket?

Válassz egy csillagot!

Szavazatszám: 0, Átlag: 0

Még nem szavazott senki! Legyél az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!

Sajnálom, hogy ez a cikk nem volt hasznos számodra!

Segíts nekem, hogy jobb legyen ez a cikk!

Írd le, mit hiányolsz ebből a cikkből!

Email
Twitter
Facebook
Nyomtat
Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.