Microsoft 365 frissítés – alakzat mentése képként [#46]

A nyár végi, kora őszi Microsoft 365 frissítések folyamatosan hozzák az újabb és újabb javításokat, és ami számunkra lényeges, az újabb és újabb funkciófrissítéseket. A bejegyzés írásakor a szeptember 28-ai frissítés a legutóbbi, amelynek során a Microsoft 365 Aktuális csatorna (Current Channel) frissítési ága a 2009 Build 13231.20262 kiadást érte meg.
Az új kiadás számos javítást és funkciófrissítést hozott magával, amelyek lassan lecsorognak a még támogatott régebbi Office kiadásokhoz is (2007, 2010, 2013, 2016). A Microsoft 365-el párhuzamosan frissülő Office 2019 is megkapja ezeket az újdonságokat.

A bejegyzésben egy olyan újdonságot mutatunk be, amely az ábrákkal, vagyis a képekkel, alakzatokkal, WordArt objektumokkal kapcsolatos.

Mely kiadások érintettek?

Ezt a funkciófrissítést a Microsoft 365, valamint az Office 2019/2016/2013/2010/2007 verzióinak Excel, Outlook, PowerPoint és Word alkalmazásai fogják megkapni.

Hogyan használható?

Nézzük meg, hogy a Microsoft 365 csomag Excel alkalmazásának segítségével hogyan használhatjuk ezt az új Mentés képként funkciót!

  1. A munkalapra, dokumentumba vagy diába illesszünk be egy ábrát, például a menüszalag Beszúrás / Ábrák (Alt+E, ZI) csoportjában található parancsok segítségével (1. ábra)!
  2. A kijelölve hagyott ábrán jobb egérkattintással vagy a helyi menü billentyű (Shift+F10) segítségével jelenítsük meg a helyi menüt!
  3. Válasszuk ki a Mentés képként (N) parancsot (2. ábra)!
  4. A képernyőn megjelenő Mentés képként párbeszédpanel a szokásos eszközökkel biztosítja a képfájl adatainak megadását. A párbeszédpanel kitöltése közben válasszuk ki a megfelelő képformátumot a Fájl típusa (Alt+T) listából (3. ábra)!
  5. A mentés indításához válasszuk a Mentés (Alt+M) gombot!
Az Excel Beszúrás / Ábrák csoportjának parancsai
1. ábra: Az Excel Beszúrás / Ábrák csoportjának parancsai
A helyi menü Mentés képként parancsa
2. ábra: A helyi menü Mentés képként parancsa
A Mentés képként párbeszédpanel a Fájl típusa listával
3. ábra: A Mentés képként párbeszédpanel a Fájl típusa listával

Megjegyzések

VÉGE.

Mennyire találtad hasznosnak ezt a cikket?

Válassz egy csillagot!

Szavazatszám: 1, Átlag: 5

Még nem szavazott senki! Legyél az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!

Sajnálom, hogy ez a cikk nem volt hasznos számodra!

Segíts nekem, hogy jobb legyen ez a cikk!

Írd le, mit hiányolsz ebből a cikkből!

Címke , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.