Frissítés: SVG kép fogadása a vágólapról [#63]

A Microsoft 365 irodai csomaghoz november 23-án érkezett új frissítés és hibajavítás, amely a verziószámot 2011b13426.20274-re módosította.
A kiadás egyik leghasznosabb funkcionális frissítése, hogy az Excel, az Outlook, a PowerPoint és a Word a Vágólapra helyezett SVG formátumú képet mostantól natívan képesek fogadni és kezelni, származzon az bármilyen más programból.

Mint tudjuk, a Vágólap az alkalmazások közötti adatcsere egyik eszköze. Mindig az alkalmazások, illetve a Microsoft fejlesztőinek felelőssége, hogy a különféle kép, szöveg stb. formátumokat képesek legyenek a Vágólapra küldeni, a Vágólapon fogadni, illetve a Vágólapról beemelni az alkalmazásba. Az olyan összetett alkalmazáscsomagoknak, mint a Microsoft 365, folyamatosan meg kell újulniuk a kezelhető fájlformátumok terén, képesnek kell lenniük ezeknek a formátumoknak a közvetlen, idegen szóval natív beolvasására, kezelésére.
Éppen ezért jó hír, hogy ezentúl a Vágólapon keresztül is natívan lesz képes fogadni és kezelni az SVG képformátumot a MS 365 Excel, Outlook, PowerPoint és Word alkalmazása.

Az SVG (Scalable Vector Graphics) egy, a W3C szervezet által 2001-ben publikált nyílt vektorgrafikus képfájl formátum. Ahogy arra a neve, illetve az alkalmazott fájlkiterjesztés is utal, az SVG képek méretezhető, szerkeszthető vektorgrafikát képesek tárolni, úgynevezett XML alapú leíró nyelven.
Az SVG képek előnye, hogy könnyen, torzítás nélkül méretezhetők, a színek könnyen módosíthatók.

Az SVG képet beillesztését követően a megszokott grafikus eszközökkel szerkeszthetjük, vagy akár alakzattá alakíthatjuk. Használhatjuk a Grafikus formátum, az Alakzat formátuma és Képformátum füleslapok eszközeit.

Sok sikert az új funkció használatához!

VÉGE.

Mennyire találtad hasznosnak ezt a cikket?

Válassz egy csillagot!

Szavazatszám: 1, Átlag: 5

Még nem szavazott senki! Legyél az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!

Sajnálom, hogy ez a cikk nem volt hasznos számodra!

Segíts nekem, hogy jobb legyen ez a cikk!

Írd le, mit hiányolsz ebből a cikkből!

Email
Twitter
Facebook
Nyomtat
Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.