Frissítés: Office-téma automatikus igazítása a Windows témához [#65]

A Microsoft 365 és az Office 2016/2019 irodai csomagokhoz november 23-án érkezett új frissítés és hibajavítás, amely a verziószámot 2011b13426.20274-re módosította.
A kiadás egy másik újdonsága, hogy az új, Rendszerbeállítás használata nevű Office-téma ezentúl a Windowsban beállított témához igazítja az alkalmazások színeit.

Egy kis bevezető azoknak, akik nem ismerik az Office-téma beállítási lehetőséget: az Office alkalmazásai már több verzió óta lehetővé teszik az alkalmazás témájának és színeinek állítását, ami elsősorban a menüszalag és az alkalmazásra jellemző színek módosítását jelenti. Az Office-téma (és a hozzákapcsolódó Office-háttér) opciót a Fájl / Fiók (Alt+F, D, Y2 és B) panelen találjuk. Ha még nem ismerted ezt a két opciót, gyorsan próbáld ki, mielőtt tovább olvasol!

A legújabb frissítés ezt az Office-téma kombinált listamezőt bővítette ki egy új választási lehetőséggel, amelynek neve: Rendszerbeállítás használata. Az 1. és a 2. ábrán bemutattuk a frissítés előtti és utáni választéklistát: láthatjuk, hogy a frissítés előtt még nem tartalmazta ezt a tételt a választéklista, míg a frissítést követően már kiválaszthatjuk – sőt, alapértelmezett lett, ha előtte nem választottunk másik témát.

A Névjegy szakaszban leolvashatjuk a frissítés előtti verziószámot, és azt is látjuk, hogy az Office-téma még nem tartalmazza az új tételt.
1. ábra: A Névjegy szakaszban leolvashatjuk a frissítés előtti verziószámot, és azt is látjuk, hogy az Office-téma még nem tartalmazza az új tételt.
Az új verzióban már ott figyel a Rendszerbeállítás használata nevű új tétel.
2. ábra: Az új verzióban már ott figyel a Rendszerbeállítás használata nevű új tétel.

A nyilvánvaló hasznossága mellett jegyezzük meg, hogy ezzel az opcióval az alkalmazások színvilágát nem csak a Windows témához (Gépház / Személyre szabás / Témák), hanem a használatot megkönnyítő beállításokhoz (Gépház / Könnyű kezelés / Színszűrők és Kontrasztos megjelenítés) is automatikusan hozzáigazíthatjuk (3. ábra). Utóbbi kifejezetten előnyös azon látássérülteknek, akiknek ezentúl nem kell egyenként beállítaniuk az Office alkalmazások színvilágát.
A Rendszerbeállítások használata opció egyben azt is eredményezi, hogy ezentúl sokkal pontosabban és látványosabban alakíthatjuk az Office csomag alkalmazásainak témáját (4. ábra).

Lássuk, hatnak-e a Színszűrők panel beállításai az Excelre...
3. ábra: Lássuk, hatnak-e a Színszűrők panel beállításai az Excelre...
...hát hogyne hatnának: az Excel színvilága megegyezik a Gépházban beállítottal.
4. ábra: ...hát hogyne hatnának: az Excel színvilága megegyezik a Gépházban beállítottal.
Megjegyzés:

Sok sikert az új funkció használatához!

VÉGE.

Mennyire találtad hasznosnak ezt a cikket?

Válassz egy csillagot!

Szavazatszám: 1, Átlag: 5

Még nem szavazott senki! Legyél az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!

Sajnálom, hogy ez a cikk nem volt hasznos számodra!

Segíts nekem, hogy jobb legyen ez a cikk!

Írd le, mit hiányolsz ebből a cikkből!

Email
Twitter
Facebook
Nyomtat
Címke , , , , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.