Napi billentyűparancs: másolat készítése objektumról [#71]

A Microsoft 365 és Office irodai alkalmazásai számos grafikai objektum kezelésére képesek, például beszúrhatunk képet, alakzatot, WordArt és SmartArt ábrát, vagy diagramot.

Az ezekkel végzett munka során előfordulhat, hogy másolatot akarunk készíteni. Természetesen alkalmazhatjuk a jól ismert kijelölés, másolás, beillesztés eljárást, de van erre egyszerűbb módszer is, mégpedig a

Ctrl+D

billentyűparancs. Jelöljük ki a kérdéses objektumot, és üssük le a Ctrl+D-t! Az eredeti objektumról kicsit jobbra és lefelé megjelenik a másolat, amit az alkalmazás kijelölve hagy. Nézzük meg az alábbi ábrát, amelyen egy Word dokumentumot látunk, amelybe különféle objektumokat illesztettünk be, és készítettünk róluk másolatot a Ctrl+D billentyűparancs segítségével.

A Wordben különféle objektumokat illesztettünk be a szövegterületre, majd mindegyikről készítettünk egy-egy másolatot a Ctrl+D billentyűparanccsal.
A Wordben különféle objektumokat illesztettünk be a szövegterületre, majd mindegyikről készítettünk egy-egy másolatot a Ctrl+D billentyűparanccsal.

Nézzük csak – a teljesség igénye nélkül -, mi mindent duplikálhatunk:

Sok sikert a billentyűparancs használatához!

VÉGE.

Mennyire találtad hasznosnak ezt a cikket?

Válassz egy csillagot!

Szavazatszám: 2, Átlag: 5

Még nem szavazott senki! Legyél az első, aki értékeli ezt a bejegyzést!

Sajnálom, hogy ez a cikk nem volt hasznos számodra!

Segíts nekem, hogy jobb legyen ez a cikk!

Írd le, mit hiányolsz ebből a cikkből!

Email
Twitter
Facebook
Nyomtat
Címke , , , , , , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.